Post Info TOPIC: ???
milian

Date:
???
Permalink Closed


 Anul trecut, pe 23 august 2004, am suferit o interventie chirurgicala pt granulom dentar, la nivelul premolarului 1, dr, arcada superioara. Gingia nu prezinta semne de inflamatie, a sangerat o vreme interdentar, intre premolari, dar prezinta o mica formatiune fluctuenta, mobila, dureroasa la palpare, de cateva saptamani, iar in dreptul ei, pe mucoasa obrazului o alta formatiune, o "fistula"- parerea stomatologului - desi nu ulcereaza. Premolarul e fara nerv de cativa ani, dar doare la percutie. In stanga si-n dreapta lui, nici o carie. Radiografic s-a constatat doar o obturare de canal cu vreo 2 mm mai inalta decat apexul si o radacina usor oblica implantata.


1)Ce-ar putea fi cele doua formatiuni?


2)Care este cauza durerii(intermitanta, dar moderata)?


3)Ce manevre sau investigatii ar fi necesare pt diagnosticul de certitudine si care este conduita terapeutica?



__________________
Dr. Oreste Gheorghe

Date:
Permalink Closed

 Intrebarea care se pune este daca a fost facut un chiuretaj periapical, sau a fost facuta o rezectie apicala. Referitor la formatiunea fluctuenta, poate fi un abces. Acest lucru se poate spune doar printr o consultatie si un examen radiologic.


 Conduita terapeutica. Chiuretaj si rezectie periapicala, anbioterapie, sau extractie.



__________________
milian

Date:
Permalink Closed

 Care dintre proceduri s-a realizat acum mai bine de un an nu stiu, din raspunsul dvs inteleg ca erau necesare oricum ambele. Consult si examen radiologic am facut, altfel n-aveam de unde sa va informez despre ce s-a constatat la radiografie. Am citit eu pe un site de stomatologie ca granuloamele si chistele pot fi decelate radiologic, abcesele nu!?! Am mentionat ca gingia nu prezinta fenomene celsiene, starea mea generala e buna, n-am facut febra.


 Medicul meu stomatolog, altul decat cel care m-a operat, nu a dat prea mare importanta formatiunii si intentioneaza sa dezobstrueze canalele. Intrebarea este: chiuretajul si rezectia apicala de care mi-ati vb dvs se realizeaza prin detasarea plombei, ca sa spun asa, sau plomba ramane la locul ei si se lucreaza ca si-n interventia chirurgicala?


 Multumesc anticipat.


 



__________________
Dr. Oreste Gheorghe

Date:
Permalink Closed

 Daca medicul stomatolog la care  v-ati dus dezobtureaza canalele dentare pentru a trata dintele, atunci inseamna ca este nevoie doar de atat. Este greu sa dau un diagnostic si o metoda de tratament atata timp cat nu pot sa vad in realitate.



__________________
milian

Date:
RE: sarbatori fericite!
Permalink Closed


 Indeobste, atunci cand incheiem un an si ne straduim sa privim in fata optimisti anul care vine, anii care vin, atunci ne facem unii altora urari. De tot soiul-chiar si sincere. De sanatate. De fericire. Nu ne strica nici una din ele, niciodata, si mai ales cand ne tragem rasuflarea si ne pregatim sa incepem urcusul noilor luni, saptamani, zile ale vietii noastre, urcus care nimeni n-ar putea spune vreodata ca e simplu si usor. De sarbatori, si in fiecare zi, sa zambiti mult. Cu sanatate si incredere in viitor!



__________________
Page 1 of 1  sorted by
 
Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard