Post Info TOPIC: Sunt nedumerit ! As vrea o explicatie pertinenta!
ionut

Date:
Sunt nedumerit ! As vrea o explicatie pertinenta!
Permalink Closed


 


  Oameni buni si stiamati specialisti! Acum mai bine de 2 ani, pe vremea asta, am observat ca dintii mei nu reactionau prea bine la acritura. Mancasem cateva zarzare crude si dintii mei se strepezisera, devenind foarte sensibili. Am mai mancat eu gorgoaze, dar asa ceva nu mai patisem. Incepusem sa-mi pun un semn de intrebare mai ales ca observasem ca prezint si o oarecare sensibilitate la rece. Bineinteles ca mi-am studiat gingiile si nu mi sa parut minic suspect. Am renutat la gorgoaze si totul parea OK. Peste 2 luni aceleasi simtome, ba mai suparatoare. Atunci am observat ca numai anumiti dinti erau sensibili, iar un dinte prezenta, pe partea exterioara, la radacina, o taietura. Imaginati-va cum cineva taie un copac cu toporul. Exact asa arata dintele meu. Carie nu avea cum sa fie sub nici o forma. Am fost la un medic stomatolog pentru o consultatie. Respectivul sa uitat la dinte, la gingii, ma dat cu o substanta pe taietura de la dinte si mea spus ca nu am nimic. Am mai stat vreo 2 saptamani si nu am vazut nici o schimbare, ba mai mult la radacina unui alt dinte, a aparut o taietura absolut identica. Ma intorc la dentistul respectiv. Fac niste radiografii la dintii cu pricina, domnul dentist se uita si-mi zice sa fac vreo luna de zile spalaturi cu ceai de musetel si sa iau vitamina C 200, cate 2 tablete dupa ficare masa. Am plecat foarte nedumerit, pentru ca nu reusisem sa aflu care e cauza acestor simtome. Nici chestia asta nu a mers, alti dinti fiind afectati. Apelez la alt medic. Acesta imi spune ca din cauza imunitatii foarte precare, pe care o am, o nu stiu ce virus sau bacterie(stafiloccoc, streptococ, ceva de genul asta) mi-a atacat gingia, aceasta chiar "retraganduse" lasand sa se vada radacina dintilor. Am urmat un tratament injectabil cu Alflutop(10 fiole de 1ml ), care sa repetat de 5 ori la perioade de 3 luni, respectiv 6 luni.  Mentionez ca injectiile le-am facut de 2 ori pa saptamana, cadranele fiind injectate pe rand. Eu a trebuit, conform sfatului medicului, sa ma spal pe dinti intr-un mod care sa afecteze cat mai putin gingia si regulat sa o masez.


    Acum la peste 2 ani de la debutul acestei boli, fenomenul pare stopat, coborarea gingiei de pe dinte oprindu-se. Nu am reusit ca prin masaj sa o aduc la stadiul initial.  Va rog, ca in masura in care puteti, sa ma lamuriti si pe mine, ca-ci vreau sa stiu si eu ce mi sa intamplat.  Mentionez ca diagnosticul dat de ultimul medic la care am fost(cel care mi-a facut si tratamentul cu Alflutop), mi-a spus ca ar fi o forma, mai usoara de parodontaza, numita parodontita. Eu am citit tot felul de articole de pe net, in legatura cu aceasta boala dar apar cateva neconcordante(daca pot sa le spun asa) printre care: mie nu mi-au sangerat deloc gingiile in aceasta perioada, gingivita netratata de la care pleaca parodontoza nu am avut(sau poate nu mi-am dat eu seama, am avut senzatia de gingii dureroase dar le-am pus pe seama faptului ca pe maxilarul inferior am 2 masele lipsa (simetrice,stanga-dreapta) iar la alimente mai dure mai aveam neplaceri), nu mi sa facut acel detartraj si periaj profesional iar in ce am citit nu se pomeneste nimic de modificari in morfologia dintilor(fac referire la acele taieturi "de topor", destul de profunde care au aparut la radacina dintilor.    


     As mai dori sa stiu ce trebuie sa fac in continuare, pentru a nu ajunge la parodontoza propriu zisa, care din cate am inteles e cam greu de tratat si duce la pierderea dintilor. Em am 22 de ani si ma ingrojeste chestia asta.


   I-mi cer scuze pentru termenii de specialitate, si limbajul specific cu care sigur am dat-o in bara (sunt si foarte obosit e ora 02:55 ) dar sper sa ma ajuta-ti.


                        Va multumesc !



__________________
Dr. Oreste Gheorghe

Date:
Permalink Closed

  Leziunile de la coletul ( radacina ) dintilor pot fi leziuni cuneiforme aparute in urma unui bruxism nocturn ( frecarea dintilor unii pe altii in timpul noptii ) sau datorita unei aciditati mari a cavitatii bucale ( consum de alimente acide, ori o boala de cauza generala - gastrita etc...).


 In primul rand trebuie depistata cauza, iar asta se poate face in urma unui consult stomatologic.


 



__________________
Page 1 of 1  sorted by
 
Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard